Miód gryczany z dodatkiem spadzi

Mamy już najzdrowszy miód w Polsce – miód gryczany. Zawiera on najwięcej aminokwasów potrzebnych dla naszego organizmu spośród wszystkich miodów. Miodek ten ma spory dodatek spadzi iglastej, stąd ten ciemny, prawie czarny kolor. Smak nie jest ostry jak dla typowo czystego miodu gryczanego. Wyczuwa się aromat leśny, żywiczny. Miodek ten jest najmniej słodkim miodem, ale za to ma największe właściwości lecznicze- od wspomagania mięśnia sercowego, po wzmocnienie układu odpornościowego włącznie. Stosuje się tez go przy rekonwalescencji – ponieważ zawiera dużo rutyny oraz witaminy C. Polecamy!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pasieka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *